Project

General

Profile

Emulator Issues #10187

Project M Does Not Load

Added by buvk almost 2 years ago. Updated almost 2 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
Yes
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
5.0-2712
Fixed in:
5.0-3301

Description

Game Name?

Gecko OS
Super Smash Bros. Brawl
Project M

Game ID? (right click the game in the game list, properties, info tab)

RSBE01

MD5 Hash? (right click the game in the game list, properties, info tab, MD5 Hash: Compute)

d18726e6dfdc8bdbdad540b561051087

What's the problem? Describe what went wrong.

When attempting to launch Project M via Gecko OS, Gecko OS says "SD Codes Found. Applying", however, Brawl is launched instead without any Project M codes loaded.

What steps will reproduce the problem?

Using Dolphin >=5.0-2712, launch Project M via Gecko OS. See above for symptoms.

Which versions of Dolphin did you test on? Does using an older version of Dolphin solve your issue? If yes, which versions of Dolphin used to work?

5.0-3251 - Broken
5.0-2712 - Broken
5.0-2706 - Works

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

I7 4770K, GTX 980, Windows 10

Is there any other relevant information? (e.g. logs, screenshots,
configuration files)

[Anything else here]

RSBE01-1.png (552 KB) RSBE01-1.png leoetlino, 04/06/2017 08:33 AM
5967

History

#1 Updated by JMC4789 almost 2 years ago

It likely relied on some hacks in the past. We'll see what it takes to make it work properly.

#2 Updated by JosJuice almost 2 years ago

  • Regression changed from No to Yes
  • Regression start set to 5.0-2712

#3 Updated by ligfx almost 2 years ago

Interestingly, my personal copy of wiilauncher (https://github.com/ligfx/wiiautolauncher) boots Project M 3.6 fine. Could this be a Gecko OS issue?

#4 Updated by leoetlino almost 2 years ago

5967

It works here with Gecko OS 1.9.3.1. What version of Gecko OS are you using?

#5 Updated by leoetlino almost 2 years ago

  • Status changed from Questionable to Fix pending

Apparently this only happens when you launch Gecko OS directly (without going through the HBC).

Fix pending: https://github.com/dolphin-emu/dolphin/pull/5215

#6 Updated by JosJuice almost 2 years ago

  • Status changed from Fix pending to Fixed
  • Fixed in set to 5.0-3301

Also available in: Atom PDF