Project

General

Profile

Emulator Issues #10430

Ubershader´s exclusive option broke smash bros melee´s menu.

Added by LuismaSP about 3 years ago. Updated almost 3 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:
5.0-5150

Description

Game Name?

Smash bros. Melee

Game ID? (right click the game in the game list, properties, info tab)

GALP01

What steps will reproduce the problem?

Set ubershaders to Exclusive and try to load smash´s bros main menu --> All black (Sound works ok)

Which versions of Dolphin did you test on? Does using an older version of Dolphin solve your issue? If yes, which versions of Dolphin used to work?

5.0-4952

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

i7 4790k
16GB DDR3
GTX 970

History

#1 Updated by phire about 3 years ago

What version of the nvidia drivers are you using (and which operating system)

Does updating to the latest drivers (if applicable) fix the issue?

#2 Updated by Stenzek about 3 years ago

If you're using the D3D backend and are on Windows 7, there's a known issue with the earlier compiler version not handling our ubershaders, which could explain this issue.

#3 Updated by LuismaSP about 3 years ago

Stenzek wrote:

If you're using the D3D backend and are on Windows 7, there's a known issue with the earlier compiler version not handling our ubershaders, which could explain this issue.

Nope, sorry for no providing the OS. I use Windows 10 x64 pro, and i always use Vulkan backend.

#4 Updated by LuismaSP about 3 years ago

phire wrote:

What version of the nvidia drivers are you using (and which operating system)

Does updating to the latest drivers (if applicable) fix the issue?

Nvidia drivers updated (384.94) and the error persists.

#5 Updated by JMC4789 about 3 years ago

We've seen issues reported about the GTX 9xx series of cards... have you tried disabling Anti-aliasing and other enhancements?

#6 Updated by LuismaSP about 3 years ago

JMC4789 wrote:

We've seen issues reported about the GTX 9xx series of cards... have you tried disabling Anti-aliasing and other enhancements?

You´re right, the Anti-aliasing "off" is the key if you use Exclusive mode of ubershaders in Melee.

Ubershaders (Exclusive) + Antialiasing + Vulkan = Black screen.

Ubershaders (Hybrid) + Antialiasing + Vulkan = Works

#7 Updated by JMC4789 about 3 years ago

It's likely causing the shaders to not generate... I have no clue why though.

#8 Updated by JMC4789 almost 3 years ago

  • Status changed from New to Fixed
  • Fixed in set to 5.0-5150

Also available in: Atom PDF