Project

General

Profile

Emulator Issues #10866

Wii U Gamecube Adapter Not Working on OSX High Sierra

Added by SoaringHawk820 about 2 years ago. Updated almost 2 years ago.

Status:
Invalid
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

What's the problem? Describe what went wrong.

The Wii U Gamecube Adapter is not being detected when plugged in. I've tried using different USB ports as well as various versions of dolphin, including 5.0 as well as the most recent test build (5.0-6286). I've tried reinstalling the drivers posted online and it is still not working.

What steps will reproduce the problem?

Plug in Wii U adapter into mac and launch dolphin. Check whether or not the adapter is being detected.

Is the issue present in the latest development version? For future reference, please also write down the version number of the latest development version.

Yes, version 5.0-6286

Is the issue present in the latest stable version?

Yes, version 5.0

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

Macbook Pro 2015, macOS High Sierra Version 10.13.3, 2.8 GHz Intel Core i7, AMD Radeon R9 M370X

Screen Shot 2018-02-08 at 12.46.56 AM.png (308 KB) Screen Shot 2018-02-08 at 12.46.56 AM.png Image showing adapter not being detected SoaringHawk820, 02/08/2018 05:47 AM
6588

History

#1 Updated by SoaringHawk820 almost 2 years ago

Issue is still present using 5.0-7192 Qt build

#2 Updated by JosJuice almost 2 years ago

Can you post a link to the exact "drivers posted online"? There's one that doesn't work with High Sierra and one that does. (Both are currently linked to on https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=How_to_use_the_Official_GameCube_Controller_Adapter_for_Wii_U_in_Dolphin)

#4 Updated by JosJuice almost 2 years ago

Hm, okay. That's the one that should work...

#5 Updated by SoaringHawk820 almost 2 years ago

I managed to get it working. I had to uninstall and reinstall the driver. Not sure why this happened, but at least it works now

#6 Updated by JosJuice almost 2 years ago

  • Status changed from New to Invalid

Good to hear.

Also available in: Atom PDF