Project

General

Profile

Emulator Issues #10956

When loading from GameCube BIOS - Star Fox Adventures First Cutscene Voices Not played

Added by shatteredlites over 1 year ago. Updated about 1 month ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

Game Name?

[StarFox Adventures]

Game ID? (right click the game in the game list, properties, info tab)

[GSAE01]

MD5 Hash? (right click the game in the game list, properties, info tab, MD5 Hash: Compute)

[afb0306454b581e37a62170fdfd1de09]

What's the problem? Describe what went wrong.

[StarFox Adventures voice can't be heard at all its completely mute except for background noise and music im not sure when this began since i haven't updated in a month or so]

What steps will reproduce the problem?

[Run the game using any Audio Backend]

Is the issue present in the latest development version? For future reference, please also write down the version number of the latest development version.

[5.0-6614]

Is the issue present in the latest stable version?

[Yes/No and 5.0]

If the issue isn't present in the latest stable version, which is the first broken version? (You can find the first broken version by bisecting. Windows users can use the tool https://forums.dolphin-emu.org/Thread-green-notice-development-thread-unofficial-dolphin-bisection-tool-for-finding-broken-builds and anyone who is building Dolphin on their own can use git bisect.)

[NA]

If your issue is a graphical issue, please attach screenshots and record a three frame fifolog of the issue if possible. Screenshots showing what it is supposed to look like from either console or older builds of Dolphin will help too. For more information on how to use the fifoplayer, please check here: https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=FifoPlayer

[Attach any fifologs if possible, write a description of fifologs and screenshots here to assist people unfamiliar with the game.]

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

[Windows 10 x64
Gigabyte G1 RX 480 4GB
I5 6402P 8GB]

Is there anything else that can help developers narrow down the issue? (e.g. logs, screenshots,
configuration files, savefiles, savestates)

[Anything else here]


Related issues

Has duplicate Emulator - Emulator Issues #10532: Voice Acting in Star Fox Adventures stops playing if you uncheck Skip BIOSDuplicate

History

#1 Updated by shatteredlites over 1 year ago

Is the issue present in the latest stable version?

[No and 5.0]

#2 Updated by shatteredlites over 1 year ago

Last known working version is 5.0-5539 may be a few more that work but it seams to have broken somewhere around that month

#3 Updated by Shadorino over 1 year ago

Hi, check this thread to see if we had the same issue : https://forums.dolphin-emu.org/Thread-star-fox-adventures-cutscene-voices-missing

#4 Updated by JMC4789 over 1 year ago

I ran into this behavior a long time ago. This only lasts for the first couple cutscenes. After that, the voices return to normal. No idea why though.

#5 Updated by shatteredlites over 1 year ago

this happens to me on any cutscene. I tried a fresh save and my old save save at the end of the game

#6 Updated by shatteredlites over 1 year ago

Shadorino wrote:

Hi, check this thread to see if we had the same issue : https://forums.dolphin-emu.org/Thread-star-fox-adventures-cutscene-voices-missing

seems we have the same issue because skipping the boot screen fixed it

#7 Updated by JMC4789 over 1 year ago

  • Status changed from New to Accepted
  • Subject changed from StarFox Adventures Voice Not played to When loading from GameCube BIOS - Star Fox Adventures First Cutscene Voices Not played

#8 Updated by JosJuice over 1 year ago

  • Has duplicate Emulator Issues #10532: Voice Acting in Star Fox Adventures stops playing if you uncheck Skip BIOS added

#9 Updated by JMC4789 10 months ago

  • Status changed from Accepted to Fixed

#10 Updated by Entergroot about 1 month ago

JMC4789 wrote:

I believe this was fixed?

5.0-8989 -> https://dolphin-emu.org/download/dev/650961687ac08613fbac29ba9e41c2e09afca1ee/

Hi id like to say this is still happening/is happening again.
First time at krazoa palace its just background audio, no voice acting.
The warpstone also always says(in subtitle) "Ah a lovely sweetie" every time you talk to him

Im on Dolphin 5.0-10836

#11 Updated by JosJuice about 1 month ago

Does it only happen when you run the GameCube IPL? Otherwise it's probably a different issue.

#12 Updated by shatteredlites about 1 month ago

this issue is fixed now

#13 Updated by Entergroot about 1 month ago

JosJuice wrote:

Does it only happen when you run the GameCube IPL? Otherwise it's probably a different issue.

No i never use the gamecube IPL(main menu?) also @Shatterdites said its fixed? is there a version out now that its fixed with so i can test it?

#14 Updated by JosJuice about 1 month ago

Only the problem that happens when using the IPL/main menu is fixed. Please create a new issue report if you have an issue that happens when not using the IPL.

#15 Updated by pokechu22 about 1 month ago

Note that there is bug #11783 which is a similar missing dialog in cutscenes issue.

Also available in: Atom PDF