Project

General

Profile

Emulator Issues #11517

Monopoly - Graphic glitches on Android client

Added by forumber 9 months ago. Updated 7 months ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

Game Name?

Monopoly

Game ID? (right click the game in the game list, properties, info tab)

RWOE69

MD5 Hash? (right click the game in the game list, properties, info tab, MD5 Hash: Compute)

67177BA793A982E589E77356B8651991

What's the problem? Describe what went wrong.

Game boots and playable if I switch the "Video backend" to Vulkan but there is some graphical glitches like a black box appears and disappears every second on quarter of display with randomly positioning on the corner (this doesnt happen while playing videos). The game boots in OpenGL but it doesnt give any proper image at all (maybe it is causing by the lack of EXT_buffer_storage on my device).

What steps will reproduce the problem?

I've tried to change every possible option in the settings menus (except of any settings related to speed/audio/resolution)

Is the issue present in the latest development version? For future reference, please also write down the version number of the latest development version.

Yes, I've tried on 5.0-9299

If your issue is a graphical issue, please attach screenshots and record a three frame fifolog of the issue if possible. Screenshots showing what it is supposed to look like from either console or older builds of Dolphin will help too. For more information on how to use the fifoplayer, please check here: https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=FifoPlayer

There's no record fifolog option in the Android client, but I've attached 3 screenshot.

What are your device specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

Samsung Galaxy S6
Exynos 7420
Mali-T760 MP8
Android 7.0

Screenshot_20190106-112650.png (426 KB) Screenshot_20190106-112650.png forumber, 01/06/2019 09:31 AM
Screenshot_20190106-112658.png (544 KB) Screenshot_20190106-112658.png forumber, 01/06/2019 09:31 AM
Screenshot_20190106-112704.png (531 KB) Screenshot_20190106-112704.png forumber, 01/06/2019 09:31 AM
7173
7174
7175

History

#1 Updated by forumber 7 months ago

I can confirm that latest Dolphin build for Android (5.0-9719) doesn't have this issue. The game works perfectly with only changing the "Video backend" to Vulkan.

#2 Updated by JosJuice 7 months ago

But is it still broken on OpenGL?

#3 Updated by forumber 7 months ago

JosJuice wrote:

But is it still broken on OpenGL?

Yes.

On Excite Truck (REXE01), I can boot the game and reach the main menu without any issues (I didn't try to go into a race) on OpenGL but I can't see the any elements of menus if I try to boot it with Vulkan. I can only see the wallpaper (at the save game warning menu at the beginning) and the video that plays on the back while on main menu (again, it happens on REXE01).

Also available in: Atom PDF