Project

General

Profile

Emulator Issues #1162

Wii Sports Performance and Compatiblity issue with Change 3833

Added by sskkiipp over 11 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

What steps will reproduce the problem?
1. Start Wii Sports and play a round of Bowling
2. Watch your Mii!

What is the expected output? What do you see instead?
The Mii is too transparent. You do not see him anymore. Performance really
got worse.

What version of the product are you using? On what operating system?
3833 SVN - X64 Win 7

Please provide any additional information below.
Q6600 @ 3 GHz
GTX 260

History

#1 Updated by sskkiipp over 11 years ago

Mario Kart Wii also became very slow. With previous builds i was able to play @ 40
fps with efb turned on. Now, with 3833 i got 20fps with efb and 40 without.

Thx in Advance

#2 Updated by sskkiipp over 11 years ago

Since Editing is not allowed: Just searched the Forum and it seems other users, have
this huge fps drop in games too...

http://forums.dolphin-emu.com/thread-2893-post-25021.html#pid25021

#3 Updated by bkchaw over 11 years ago

i can confirmed there's some graphic issue with this change in wii sports

see attached pic

#4 Updated by hrydgard over 11 years ago

8800GT here, latest drivers. I don't see this problem.

Are you guys running new drivers?

#5 Updated by sskkiipp over 11 years ago

Yep, 190.38. Mii not showing while bowling. But not the same issue as bkchaw....

The perfomance really dropped in Wii Sports and Mario Kart Wii with efb. Seems to be
an efb issue... No issues with 3831.

#6 Updated by sskkiipp over 11 years ago

seems to be something else. i've just overwritten the 3831 with the 3833 exe and left
the rest alone. now it works ... Any idea why ?

#7 Updated by hrydgard over 11 years ago

Well this change only touches the plugin. So if it causes the slowdown/bug, then if you
use 3833 plugin with any exe, you will see the slowdown/bug.

#8 Updated by sskkiipp over 11 years ago

^ ok, so it is a plugin issue ...

#9 Updated by sskkiipp over 11 years ago

argh, cant upload pics here...

http://rapidshare.com/files/257284684/Compare.rar.html

Hope this helps. See fps and Miis please

#10 Updated by hrydgard over 11 years ago

rapidshare is overloaded, can't get it.

Anyway, I really don't understand how this change can be a problem, works 100%
perfectly here :/

#12 Updated by hrydgard over 11 years ago

Btw, 190.x drivers are released? i'm running 185.something, downloading 186 now since
that's the latest for vista64..

#13 Updated by sskkiipp over 11 years ago

those are beta drivers from guru3d.com. They really work well. Have to go now. Will
try later with other drivers. But i dont think it will change anything.

#14 Updated by Autoran1 over 11 years ago

3833 is a great commit-fixed mirroring problem in SMG stage failing screen, also
fixed the problem similiar Wii menu in Madworld, thanks ector
190.xx is exists as Beta

#15 Updated by hrydgard over 11 years ago

The mirroring problem could also be fixed in the old code through some trickery but
that would be really painful to code and maintain. I hope this is just a beta driver
issue.

#16 Updated by sl1nk3.s over 11 years ago

just to mention there's no problems with ATI cards, that's rare enuff' to mention huh
? :D

#17 Updated by daws72 over 11 years ago

I've official 185.85 nvidia driver, on a 9600M GT. And I got the problem. Just try to
help.

#18 Updated by sskkiipp over 11 years ago

I tried again with official 186 drivers. Still have the same issues. Seems to be
Nvidia driver (beta and non-beta) related?

#19 Updated by bkchaw over 11 years ago

on the black screen in wii sports, this is the log
06:35:852 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:679:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL FBO error - UNSUPPORTED_EXT

06:35:861 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:679:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL FBO error - UNSUPPORTED_EXT

06:35:867 E[Video]: .\Src\PixelShaderCache.cpp:211:
(PixelShaderCache::CompilePixelShader) OpenGL error 0x506 - (null)

06:35:867 E[Video]: glError 00000506 before PS!
06:35:916 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:679:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL FBO error - UNSUPPORTED_EXT

06:35:920 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:510:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL error 0x506 - (null)

06:35:922 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:679:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL FBO error - UNSUPPORTED_EXT

06:35:924 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:510:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL error 0x506 - (null)

06:35:925 E[Video]: .\Src\TextureMngr.cpp:679:
(TextureMngr::CopyRenderTargetToTexture) OpenGL FBO error - UNSUPPORTED_EXT

#20 Updated by bkchaw over 11 years ago

btw, i'm using the official non beta nvidia drivers 186.18

#21 Updated by bkchaw over 11 years ago

this revision is causing blurry FMV in guitar hero wt, guitar hero SH, indiana jones
staff of kings, ghostbusters, etc

http://www.youtube.com/watch?v=uM0HeXhz80w

#22 Updated by hrydgard over 11 years ago

3844 should fix it.

Damn nVidia...

#23 Updated by sskkiipp over 11 years ago

seems to be fixed :)

#25 Updated by Anonymous over 9 years ago

  • Status changed from New to Fixed

Ignore this...Status:Verified was removed, changing to Fixed

Also available in: Atom PDF