Project

General

Profile

Emulator Issues #11974

Can't easily reconnect emulated controller inside Wii Home menu

Added by Miksel12 6 months ago. Updated 15 days ago.

Status:
Fix pending
Priority:
Normal
Assignee:
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

When pressing reconnect inside the Wii remote settings in the Wii home menu, the emulated controller gets disconnected like it should. This is also reported by Dolphin. When trying to reconnect using 1 & 2 Dolphin says the Wii remote is connected again but it doesn't connected to the emulated Wii.
About 1,5 minute later, the emulated Wii remote does connect to the emulated Wii.
Shutting down the emulated Wii seems to trigger something as the emulated Wii connects to the Wii remote. Though this worked only a few times. When Dolphin is connected to a remote but the Wii isn't, shutting down the Wii takes a lot longer.

This also with the latest dev build and with 5.0.

I'm using a DS4 on Windows 10.

History

#1 Updated by martinlastname 6 months ago

I'm able to reproduce this bug with both KB+M and an Xbox controller. Takes 1m to reconnect for me, and I also get the same longer time to shutdown.
I'm on Win10, build 11622.

#2 Updated by Billiard26 18 days ago

  • Assignee set to Billiard26
  • Status changed from New to Work started

#3 Updated by Billiard26 15 days ago

  • Status changed from Work started to Fix pending

Also available in: Atom PDF