Project

General

Profile

Emulator Issues #11992

[Regression] L and R Not Working on Emulated Classic Controller

Added by Awakened about 1 year ago. Updated about 1 year ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
5.0-11684
Fixed in:
5.0-11700

Description

Game Name?

Xenoblade Chronicles

Game ID? (right click the game in the game list, Properties, Info tab)

SX4E01 (0001000053583445)

MD5 Hash? (right click the game in the game list, Properties, Verify tab, Verify Integrity button)

0bb1768da0c5af36dd43b02ea4d2cf82

What's the problem? Describe what went wrong.

L and R with an emulated Classic Controller aren't working in the latest builds for targeting enemies in Xenoblade. I assume they aren't working in other games too, but this is the only Classic Controller game I've tested with the issue so far. I went back a few builds on the downloads page and the last one that doesn't have the issue is 5.0-11674.

What steps will reproduce the problem?

  1. Create an emulated Classic Controller profile with L and R assigned.
  2. Load Xenoblade, start a new game.
  3. Skip the cut scenes if you can and get into the first field with enemies.
  4. Try pressing L or R to target an enemy.

Is the issue present in the latest development version? For future reference, please also write down the version number of the latest development version.

Yes. 5.0-11698

Is the issue present in the latest stable version?

No, they work fine in 5.0.

If the issue isn't present in the latest stable version, which is the first broken version? (You can find the first broken version by bisecting. Windows users can use the tool https://forums.dolphin-emu.org/Thread-green-notice-development-thread-unofficial-dolphin-bisection-tool-for-finding-broken-builds and anyone who is building Dolphin on their own can use git bisect.)

5.0-11684 is the first version that is broken from the builds on the site.

History

#1 Updated by JMC4789 about 1 year ago

Are you certain you're configuring it right? I have L/R workign on emulated Classic Controller in a Metal Gear 2 (VC) You have to watch out because Classic controller has analog L/R, which was not emulated in 5.0.

#2 Updated by Billiard26 about 1 year ago

  • Assignee set to Billiard26
  • Status changed from New to Fix pending

#3 Updated by JMC4789 about 1 year ago

Well, apparently I'm the one who misremembered. I should have just tested Xenoblade I guess.

#4 Updated by Billiard26 about 1 year ago

  • Regression start set to 5.0-11684

#5 Updated by Lioncash about 1 year ago

  • Status changed from Fix pending to Fixed

#6 Updated by Billiard26 about 1 year ago

  • Fixed in set to 5.0-11700

#7 Updated by Awakened about 1 year ago

Thanks for the quick fix!

Also available in: Atom PDF