Project

General

Profile

Emulator Issues #12414

Nintendo Switch Pro Controller Inputs don't get registered in Dolphin

Added by Darclient 3 months ago. Updated 3 months ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

Game Name?
Phantasy Star Online Episode 1&2

Game ID?
GPOE8P

MD5 Hash?
**f8e458705f99cea1541b22f9c90f9711

What's the problem? Describe what went wrong.**
Dolphin does not register any input from my Nintendo Switch Pro Controller in the game. The Method used to connect the device is over Bluetooth 5.0, however cable also failed. Dolphin seems to detect the presence of a controller, aswell as another input method when run over steam, however when I try to map any keys none of them change. The most input I got was when I plugged the controller in with a cable, at which point the buttons all got randomly triggered but still didn’t maintain any functions.

I am new to using Dolphin and only tried it out on the 2 most recent versions.

Is the issue present in the latest development version? For future reference, please also write down the version number of the latest development version.
5.0-13603

What are your PC specifications?
Intel® Core™ i3-2100 CPU @ 3.10GHz
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
MS7277
Windows 10 Home
4GB Ram

Bild_2021-02-12_083428.png (41.6 KB) Bild_2021-02-12_083428.png Connected over Bluetooth Darclient, 02/12/2021 07:34 AM
8201

History

#1 Updated by Miksel12 3 months ago

Could you show a picture of the controller config/mappings?

#2 Updated by Darclient 3 months ago

8201

I assume you mean from Dolphin. I already tried changing the button layout there but the nothing changed.

#3 Updated by Darclient 3 months ago

Miksel12 wrote:

Could you show a picture of the controller config/mappings?

Uploaded a picture of the controller mapping from dolphin

#4 Updated by Miksel12 3 months ago

I have no idea why it isn't registering. It shouldn't have any issues over Dinput. I did see a video which recommended to do a windows update while having it connected but I highly doubt that will do anything. Not a solution but BetterJoy will probably work correctly: https://github.com/Davidobot/BetterJoy

#5 Updated by Darclient 3 months ago

Miksel12 wrote:

I have no idea why it isn't registering. It shouldn't have any issues over Dinput. I did see a video which recommended to do a windows update while having it connected but I highly doubt that will do anything. Not a solution but BetterJoy will probably work correctly: https://github.com/Davidobot/BetterJoy

While the installation didn't seem to go wrong after a restart of the system the trying to make use of it now bluescreen crashes my computer under the code IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Before it started crashing however i got a response from the controller in the program

#6 Updated by Darclient 3 months ago

Miksel12 wrote:

I have no idea why it isn't registering. It shouldn't have any issues over Dinput. I did see a video which recommended to do a windows update while having it connected but I highly doubt that will do anything. Not a solution but BetterJoy will probably work correctly: https://github.com/Davidobot/BetterJoy

Update: I solved the issues and got the controller to work now. Turned out I just change 3 lines in the config from BetterJoy. Thank you for the help!

Also available in: Atom PDF