Project

General

Profile

Emulator Issues #4

rev9 32bit 1GB contiguous memory issue

Added by daco65 over 11 years ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

What steps will reproduce the problem?
1.start a game
2.stop the game
3.start (another) game

What is the expected output? What do you see instead?
the game to start. but instead of starting dolphinWX crashes

What version of the product are you using? On what operating system?
rev9

Please provide any additional information below.
i get the 1GB problem once i do the steps above. i ALWAYS get it.
and im having it alot more then before :/

History

#1 Updated by hrydgard over 11 years ago

  • Status changed from New to Accepted

I'll look into it. I've fallen into a habit of restarting dolphin after every test,
meaning that this would never happen to me :-P

#3 Updated by hrydgard over 11 years ago

  • Status changed from Accepted to Work started

Still not sure what causes this. A memory leak seems likely.

#4 Updated by ChaosCode over 11 years ago

this is when you try to load a wii game when you dont have the encryption key file
in the wii folder.

#5 Updated by dealerjosh86 over 11 years ago

Sometimes this will happen to me even on the first attempt to run a game. Running r258.

#6 Updated by federelli over 11 years ago

This happens to me always when i run Dolphin for the first time each release.

#7 Updated by moo.wejoin over 11 years ago

still reproducable in 389

#8 Updated by ChaosCode over 11 years ago

I'm pretty sure this has been fixed?

#9 Updated by daco65 over 11 years ago

as i can't stop emualtion im not sure if it is chaos

#10 Updated by n.alvargonzalez over 11 years ago

I think it is random. I am using R545 and happens sometimes.

#11 Updated by daco65 over 11 years ago

n.alvargonzalez, do you still have it?
i could stop emulation for once and restart and no error. if you dont have this error
ill be closing this

#12 Updated by federelli over 11 years ago

I haven't gotten this lately.
Whoever i'm unable to stop emulation, since the emulator hangs.

#13 Updated by daco65 over 11 years ago

  • Status changed from Work started to Fixed

this should be fixed. however there is now a bug that stops the emulator from
stopping. i will open a new issue if there isn't one yet

#14 Updated by federelli over 11 years ago

I know the issue was closed but i got this today while opening Fzero GX in rev 667 :/.

#15 Updated by daco65 over 11 years ago

Fzero wont boot anyway
Fzero uses TLB and we dont have TLB emulation yet since it would slow down dolphin
DRASTICALLY

#16 Updated by federelli over 11 years ago

It does boot, it complains about TLB after the Nintendo/Sega logo, i do whoever
believe that the emulator was really unable to grab 1GB of contiguous memory, since i
was running so many programs at the same time.

#17 Updated by mabolosilugia over 11 years ago

I use rev1000 or later, but this problem still occurs every time.
Anti-Virus softwares are removed. Have dolphin been tested in SP3?

XP-32bit SP3
4GB

#18 Updated by daco65 over 11 years ago

i have XP SP3 1GB ram and i have no trouble at all :/
when does it happen?

Also available in: Atom PDF