Project

General

Profile

Emulator Issues #8859

Star Wars - Rogue Squadron III Transparent Object Layering

Added by kolano over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:
Accepted
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

Game Name?
Star Wars - Rogue Squadron III - Rebel Strike

Game ID?
GLRE64

What's the problem? Describe what went wrong in few words.
Transparent objects are not layered appropriately

What did you expect to happen instead?
Transparent objects to be obscured by objects on top of them.

What steps will reproduce the problem?
1. Select game slot
2. Observe videos not obscured by round reticules in select mission screen
3. Start "Revenge of the Empire"
4. Enter X-wing
5. Wait for text scroll
6. Observe rocket exhaust on Empire ships

Dolphin 3.5 and 3.5-367 are old versions of Dolphin that have
known issues and bugs, so don't report issues about them and test the
latest Dolphin version first.
Which versions of Dolphin did you test on?
4.0-7207

Does using an older version of Dolphin solve your issue? If yes, which
versions of Dolphin used to work?
Unknown

What are your PC specifications? (including, but not limited to: Operating
System, CPU and GPU)
Windows 7, Intel 960, NVIDIA 580

Is there any other relevant information? (e.g. logs, screenshots,
configuration files)
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=File:Star_Wars_Rogue_Squadron_III-Transparent_Objects.jpg

History

#1 Updated by JMC4789 over 4 years ago

  • Status changed from New to Accepted

This is due to EFB Access to CPU + the games anti-aliasing. phire knows more than me.

#2 Updated by MayImilae over 4 years ago

According to the wiki entry, this does not happen in OGL 4.4. Is that right? If so, does this still occur with fastdepth off?

#3 Updated by kolano over 4 years ago

I'm not sure, an unknown IP editor was responsible for that. I don't have a wide enough set of hardware to test such.

#4 Updated by JMC4789 over 4 years ago

lol whoever posted that is completely wrong.

#5 Updated by phire over 4 years ago

Yeah, completely wrong.

This is confirmed as an issue with efb zbuffer peeks

#6 Updated by kolano over 4 years ago

This seems to have been fixed recently. I'd guess it was the update that fixed a similar layering issue in another title, but I can't remember what it was.

#7 Updated by kolano over 4 years ago

Sorry, no, I just had "Skip EFB Access from CPU" ticked so the related effect wasn't being shown.

Also available in: Atom PDF