Project

General

Profile

Emulator Issues #9132

Ben 10 Protector of the Earth - "You are too far from T.V." on Emulated Wiimotes

Added by JMC4789 almost 5 years ago. Updated 2 days ago.

Status:
Fixed
Priority:
Normal
Assignee:
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:
5.0-9705

Description

Game Name?

Ben 10 Protector of Earth - RBNEG9

What's the problem? Describe what went wrong.

When using emulated Wiimotes, the game will stop you on the opening and say you're beyond the safe distance of the T.V. The only way to make it think you're close enough is to constantly hold "Forward" on the emulated Wiimote; which is annoying to say the least. With Real Wiimotes I can be a literal mile from the sensor bar and it doesn't give a shit.

What steps will reproduce the problem?

Startup the game with an emulated Wiimote plugged in. That's literally all. Configure the "forward" control if you want to try and get past it, but as soon as you let go it boots you back to this screen.

Which versions of Dolphin did you test on? Does using an older version of Dolphin solve your issue? If yes, which versions of Dolphin used to work?

4.0-8258; it doesn't seem to work in 4.0.2 either, though.

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

Core i5 3570K, GTX 760, Windows 7

History

#1 Updated by JMC4789 over 3 years ago

  • Status changed from New to Accepted

#2 Updated by Billiard26 almost 2 years ago

  • Assignee set to Billiard26

#3 Updated by Billiard26 almost 2 years ago

  • Status changed from Accepted to Fix pending

#4 Updated by Billiard26 over 1 year ago

  • Fixed in set to 5.0-9705

#5 Updated by Billiard26 over 1 year ago

  • Status changed from Fix pending to Fixed

#6 Updated by Little_mac 2 days ago

https://cdn.discordapp.com/attachments/521710974827495435/780989023774572565/unknown.png

it still happens on latest Dolphin but i found a very simple fix

just go in Config > Wii > IR Sensitivity:

and put it all the way left and boom it works perfectly fine

#7 Updated by Little_mac 2 days ago

#8 Updated by Little_mac 2 days ago

this is for emulated wii remote to

Also available in: Atom PDF