Project

General

Profile

Emulator Issues #9610

Enter the Matrix - Lighting Issues (OGL/D3D11/Vulkan) Software Works Properly

Added by JMC4789 over 3 years ago. Updated over 1 year ago.

Status:
Accepted
Priority:
Normal
Assignee:
-
% Done:

0%

Operating system:
N/A
Issue type:
Bug
Milestone:
Regression:
No
Relates to usability:
No
Relates to performance:
No
Easy:
No
Relates to maintainability:
No
Regression start:
Fixed in:

Description

Game Name?

Enter the Matrix - GMXE70

What's the problem? Describe what went wrong.

The lighting seems to come in and out as you walk, flickering into and out of existence at very, very sharp lines.

What steps will reproduce the problem?

Walk around almost any area and notice a subtle darkening/brighting of the screen.

Which versions of Dolphin did you test on? Does using an older version of Dolphin solve your issue? If yes, which versions of Dolphin used to work?

People claimed that D3D used to work (pointing toward a depth issue?) but I wasn't able to find a recent build that worked. I tested in 4.0-9469.

Fast depth/slow depth do not affect it. Fifologs don't work; the bug gets baked into it.

What are your PC specifications? (CPU, GPU, Operating System, more)

Core i5-3570K, GTX 760, Windows 10.

Is there any other relevant information? (e.g. logs, screenshots,
configuration files)

Images will be provided below.

GMXE70-3.png (232 KB) GMXE70-3.png Software Renderer JMC4789, 06/20/2016 09:27 AM
GMXE70-1.png (688 KB) GMXE70-1.png Hardware Renderer JMC4789, 06/20/2016 09:27 AM
5457
5458

History

#1 Updated by JMC4789 over 3 years ago

This appears to be related to character shadows; they render on SW but don't show up on the hardware renderers.

#3 Updated by phire over 3 years ago

Looks like a Blending issue.

#4 Updated by JMC4789 over 2 years ago

  • Status changed from New to Accepted

#5 Updated by JMC4789 over 1 year ago

  • Subject changed from Enter the Matrix - Lighting Issues (OGL/D3D11/D3D12) Software Works Properly to Enter the Matrix - Lighting Issues (OGL/D3D11/Vulkan) Software Works Properly

It's probably a blending issue as suggested, but, nothing seems to have fixed it including the new logicop stuff.

Also available in: Atom PDF